• Deň s knihou 2023

            • Na našej škole sa opäť uskutočnil Deň s knihou. Žiaci si v tímoch zmerali sily v rôznych súťažných disciplínach, zároveň prebehli sprievodné akcie Navrhni obal knihy a Burza kníh. Všetkým ochotným darcom knižných publikácií zo srdca ďakujeme!

            • Biblická olympiáda

            • Dňa 29. marca 2023 sme sa zúčastnili biblickej olympiády a získali sme tretie miesto. Našu školu reprezentovali: Jaroslav Šmatlava z 9.A, Alexandra Kratková z 5.A a Anton Tisoň zo 6.A. 

          • Stravovanie v školskej jedálni - zmeny od 1.5.2023
            • Stravovanie v školskej jedálni - zmeny od 1.5.2023

            • Od 1.5.2023 dochádza k opätovnému zavedeniu plošného poskytovania dotácie na podporu výchovy k stravovacím návykom dieťaťa, a to z dôvodu neustáleho sa zvyšovania životných nákladov  v rodinách.

              Dotácia na stravu poskytovaná na všetky deti, ktoré navštevujú posledný ročník materskej školy a základnú školu. Cieľom zmeny právnej úpravy je zabezpečiť, aby všetky deti, ktoré si plnia povinnú školskú dochádzku mali počas výchovy a vzdelávania v školskom zariadení adekvátny prísun zdravého a teplého jedla, a tak si systematicky budovali vzťah k správnym stravovacím návykom a tiež sa znížili náklady rodín spojené s poplatkami za stravovanie ich detí v školskom zariadení. Zároveň sa nebude prihliadať ani na to, či je rodič poberateľom daňového bonusu na dieťa. To znamená, že na dieťa si môže uplatňovať dotácia na stravu aj v prípade, že naň rodič poberá daňový bonus. Dotácia na stavu bude poskytovaná za každý deň, v ktorom sa dieťa zúčastnilo vyučovania a odobralo stravu.

              Pokiaľ si dieťa na základe ošetrujúceho lekára (špecialistu) vyžaduje osobitné stravovanie pre svoj zdravotný stav (napr. má celiakiu) a nemôže sa stravovať, pretože školská jedáleň nezabezpečila potrebné diétne jedlo, dotácia bude vyplatená rodičovi dieťaťa (alebo fyzickej osobe, ktorej je dieťa zverené do starostlivosti rozhodnutím súdu) na základe žiadosti.

              Žiadosť o poskytnutie dotácie na stravu

              • Podmienkou poskytnutia dotácie na stravu je písomná žiadosť zákonného zástupcu dieťaťa, ktorú podáva prostredníctvom školy.
              • Pod písomnou žiadosťou je možné chápať požiadanie v listinnej aj v elektronickej forme. Odporúčame podať žiadosť o dotáciu prostredníctvom edupage (v module Žiadosti / Vyhlásenia).

              Ak sa dieťa v školskej jedálni nestravuje, nie je rozhodnutím riaditeľa prijaté na stravovanie, musí rodič dieťaťa predložiť školskej jedálni zároveň aj zápisný lístok stravníka.

            • 21. marec Svetový deň Downovho syndrómu

            • Nosením dvoch odlišných ponožiek dávame najavo, že si uvedomujeme odlišnosť týchto ľudí a podporujeme ich inakosť.

              Aj na našej škole by sme chceli zvýšiť povedomie našich žiakov o tomto genetickom ochorení a poukázať na to, aké je dôležité zapojiť ich do spoločnosti.

            • Riaditeľské voľno

            • Riaditeľstvo ZŠ sv. Andreja Svorada a Benedikta v Skalitom v zmysle Zákona č. 245/2008 §150 ods.5 o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov  oznamuje, že dňa 22.03.2023 z organizačných dôvodov udeľuje žiakom 5. až 8. ročníka voľno /riaditeľské voľno/.

          • DIGITÁLNI RODIČIA
            • DIGITÁLNI RODIČIA

            • Milí rodičia,

              dovoľujeme si Vám dať do pozornosti PROJEKT DIGITÁLNI RODIČIA

              Podstatou projektu je vzdelávať rodičov, ktorí majú deti vo veku 0 – 18 rokov, o najnovších trendoch v online prostredí a moderných technológiách. Cieľom je priblížiť im svet ich detí a vnúčat, aby ho nielen lepšie pochopili, ale boli v ňom aj správnymi sprievodcami vo výchove.

              Za projektom stoja dvaja odborníci v oblasti internetu, reklamy a médií: Barbora Okruhľanská a Peter Šebo. Ako hostia budú pri niektorých témach vystupovať psychológovia, učitelia, vychovávatelia a ďalší odborníci pre prácu s deťmi a mládežou.

               

              PODCAST DIGITÁLNI RODIČIA

              Povinné počúvanie pre každého rodiča, učiteľa či vychovávateľa v 21. storočí.

              Zaujímavosti, tipy, triky a najmä autentické skúsenosti s výchovou detí, ktoré by najradšej ani nepustili mobil z ruky.

              Ide o prvý podcast o výzvach rodičovstva v digitálnej dobe. Podcast vychádza každý piatok a nájdete ho vo všetkých podcastových aplikáciách. 

               

              Viac informácií nájdete na www.digitalnirodicia.sk alebo v prílohe tohto mailu.

              Potešíme sa, ak nás budete sledovať ma našich sociálnych sieťach, kde uverejňujeme denný bonusový obsah.

               

              FACEBOOK - https://www.facebook.com/digitalnirodicia/

              YOUTUBE - https://www.youtube.com/@digitalnirodicia

              SPOTIFY - https://open.spotify.com/show/6QIR6u0nh3gZGd6UXtHt7r...

            • Marcové popoludnia v knižnici

            • Pozývame všetkých žiakov druhého stupňa na Marcové populudnia v knižnici. Každý týždeň Vás čakajú rôzne zaujímavé aktivity. Počet je obmedzený, preto prosíme v prípade zaujímu nahlásiť svoju účasť do stredy 8.3.2023.

              Tešíme sa na Vás!

    • Fotogaléria

        zatiaľ žiadne údaje